Case Study:
The Warwickshire "Stonehenge" Sign

Commissioned by The Club Company for their prestigious golf and country club in Leek Wootton, near Warwick.

The concept was originally sketched on the “back of a fag packet” by the Company’s CEO! The brief was to create a feature sign to be positioned at the end of the drive leading to the new clubhouse, it should be “organic” utilising, where possible, natural materials. The vision was a solid natural stone block, suspended on two vertical timber posts, much like a Stonehenge form. Sandstone was chosen for the block, sourcing such a big lump of stone, proved tricky but a quarry in Lancashire managed to find a suitable sized piece, which they could cut to size. The finished stone measured 2500mm in length and 500mm square, weighing over 1.5 ton! Stonemasons hand carved The Warwickshire logo onto the front face, and finished in gold. The supporting columns comprised of steel RSJ’s bolted to concrete foundations, steel frames were attached to the joists to accept 32mm thick interlocking oak panels. The stone was delivered and hoisted onto the columns, and bolted in position.

The sign was completed in plenty of time for the grand opening of the new clubhouse and leisure facility.